Huiswerk voor deelnemers aan de workshop “Versiebeheer in geoland”

Voorbereiding voor de workshopdeelnemers

Als je wilt deelnemen aan de workshop “Versiebeheer in geoland” (om 14.15u op de OSGeo.nl dag op 22 november) vragen we je de volgende punten even door te lezen:

  1. Neem bij voorkeur een eigen laptop mee.
    Het maakt niet uit af dat een Mac, Linux of Windows exemplaar is *)
  2. Zorg dat je admin rechten op die laptop hebt
  3. Installeer van tevoren VirtualBox of VMWare (zelf even downloaden) op deze laptop
  4. Download van tevoren de kant-en-klare “virtual machine” (VM) vanuit de OSgeo.nl Google Drive.
    Die virtual machine kun je in VirtualBox  of VMWare openen.

Door dit van tevoren te regelen kunnen we om 14.15u gelijk met de inhoud beginnen. Bovendien voorkomt dit dat de workshopdeelnemers met het downloaden van 2,6 Gb de aanwezige WiFi bandbreedte geheel opsnoepen.

*) In de computerzaal zijn ook 15 laptops vanuit de GeoBuzz organsiatie aanwezig. Het is echter niet zeker dat we hierop de benodigde virtual machine kunnen installeren.

Kom je er zelf niet uit?

Dat kan natuurlijk gebeuren. De hele ochtend zijn workshopleiders Rob en Luuk op of rond de Ordina-stand (vrijwel tegenover de OSGeo.nl zaal) aanwezig om je te helpen bij de installatie van de benodigde software.

Reserveren

Om zeker te zijn van een plaats kun je nog steeds met een mail naar info@osgeo.nl een plekje reserveren. Anders is het “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Waar en wanneer ook alweer?

De computerzaal is zaal Dexter 19. Dat is dus aan dezelfde “straat” als de OSGeo.nl zaal, maar dan 2 deuren verderop. uiteraard herkenbaar aan de groene OSGeo.nl banner.

In principe vormen de 2 delen (“Git” en “Geogig”) een onlosmakelijk geheel. daarmee ben je dus van 14.15u tot ca. 16.00u “onder de pannen”