OSGeo.nl PostGIS Workshop

Op 9 oktober 2014 vond de OSGeo.nl PostGIS workshop plaats op het GeoFort (met dank aan GeoAcademie voor beschikbaar stellen deze locatie). Hoofddocent en PostGIS expert Wouter Boasson, gesecondeerd  door PostgreSQL-expert Michel Sijmons verzorgden een inspirerende en vooral “hands-on” avond voor plm 20 enthousiaste deelnemers: van jonge WUR-studenten tot Kadaster-pensionado’s. Er stonden vier mensen op de wachtlijst. Hieronder foto tijdens de inloop.

Na een inleiding en uitleg over PostGIS, waarbij Wouter duidelijk maakte dat PostGIS naast geo-data opslag vooral ook een systeem is voor ruimtelijke queries en analyse, was het de praktijk die middels een serie opklimmende opgaven ervaren kon worden op de eigen laptop. Er was een PostGIS instantie van OSGeo.nl “in the Cloud” beschikbaar voor degenen die geen PostGIS op hun systeem hadden.

Het werd een zeer leerzame avond, voorafgegaan met een eenvoudige doch voedzame maaltijd in de Kazernestraat en afgesloten met een korte borrel om 22:30. Hieronder nog divers materiaal mocht je zelf eens willen oefenen met PostGIS, maar laat ons weten of we een vervolg/nieuwe PostGIS-workshop moeten gaan organiseren.

Workshop Materialen

Dit materiaal is beschikbaar gesteld door Wouter Boasson op een CC-by-CA licentie-basis. Deze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik. Op de foto hier legt Wouter nog de laatste hand aan de opgaven.

De slides in PDF (1.1 MB)

Instructies en opgaven (TXT) en Data voor de opgaven (43MB)

Installatie aanwijzingen (PDF)

 

 

Links: Diverse PostGIS Presentaties

Paul Ramsey – PostGIS Feature Frenzy FOSS4G Portland – Video of Presentatie PDF