OSGeo.nl Dag 2017

Het is inmiddels traditie dat de jaarlijkse OSGeo.nl Dag op GeoBuzz plaatsvindt. De afgelopen jaren was ons programma altijd het drukst bezochte en best gewaardeerde onderdeel. Ook dit jaar was het weer geweldig! De OSGeo.nl Dag 2017 vond plaats op 22 November 2017. Onder het motto “Samenwerking Versnelt” haakten wij in bij het GeoBuzz-thema: “Geo Versnelt”

Hieronder ons programma en tijdlijn op GeoBuzz website of klik op plaatje of Download Programma als PDF. HIER HET VERSLAG VAN DEZE DAG

 

Programma details:

De Ochtend – QGIS Morning!

Thema van het ochtendprogramma is _Samenwerking & QGIS. De laatste jaren is QGIS de meest zichtbare en populaire  component die de Open Source geo-wereld heeft voortgebracht. Maar wat is de oorzaak van haar groei en populariteit? Wat maakt QGIS “anders”? Hoe QGIS effectief in te zetten? We laten zien hoe het QGIS Project zelf een samenwerking tussen gebruikers en ontwikkelaars bevordert. Hoe “de markt” hierop inhaakt met een aanbod van QGIS cursussen en ondersteuning. Hoe QGIS gebruikers zelfstandig complexe oplossingen voor hun organisatie ontwikkelen. Slogan: “Doe het niet alleen, zoek de samenwerking”. Onder de sprekers zijn de voornaamste QGIS-experts in Nederland. Zij zullen voorbeelden en “cases” geven ter inspiratie en je uitnodigen om onderdeel te worden van de Nederlandse QGIS community in aanloop naar de QGIS Gebruikersdag op 31 januari 2018.

Bevestigde QGIS sprekers (ochtend):

 • Raymond Nijssen (TerGlobo, OpenGeoGroep): “Achter de schermen bij QGIS “, hoe werkt de QGIS Community
 • Erik Meerburg (Geo Academie): “Certificatieprogramma QGIS trainingen”
 • Richard Duivenvoorde (Zuidt, OpenGeoGroep): laat nieuwste zaken o.a. 3D in QGIS zien

De Middag – Gebruikers en Aanbieders!

Open Source Geo lijkt op afstand een wat ondoorgrondelijk geheel van projecten en producten. Toch is er een groeiend aantal bedrijven en organisaties dat hier effectief gebruik van maakt. Hoe doen zij dit? Wat is hun geheim? We kunnen natuurlijk verklappen dat het antwoord in “Samenwerking” zit, maar dat is te vrijblijvend. Daarom staan in het middagprogramma vooral gebruikers centraal die effectief Open Source hebben ingezet. Zij zullen uiteenzetten welke stappen zij hebben ondernomen, welke hobbels zij daarbij zijn tegengekomen. Ook zullen aanbieders van Open Source Geo oplossingen uiteenzetten hoe zij hun klanten hierbij hebben geholpen.

Bevestigde sprekers (middag):

 • Cor Melse (RIVM) en Paul van Genuchten (GeoCat): “GeoNetwork Gebruikersgroep” – over de GeoNetwork Gebruikersgroep Nederland
 • Jacco Wanders (Stantec) – “OpenSource opent deuren voor landelijke BodemRisicoKaart en GebiedsInformatieManagement portalen”
 • Victor Mensing (Nationale Databank Flora en Fauna) –  “OSGEO bij de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF)”
 • Leon van der Meulen (Rijksuniversiteit Groningen) Stemwegwijzer.nl
 • Rob Lemmens en Barend Köbben (ITC Universiteit Twente) – “ILWIS: een oude (on)bekende”
 • Thijs Brentjens (voorzitter OpenGeoGroep) – over OpenGeoGroep en haar meerdere vormen van Samenwerking
 • Michiel Bootsma (Wetterskip Fryslân, Waterschap Friesland) – titel volgt

Laat je daarom ook dit jaar ‘updaten’ op de OSGeo.nl Dag. Kom luisteren naar en praten met gebruikers die ervaringen delen en ontwikkelaars die hun projecten tonen. Kijk voor meer info en/of als je iets wilt presenteren op de website https://osgeo.nl of stuur een email naar events@osgeo.nl

Daar wil ik bij zijn!

Opgeven voor deze dag doe je via de GeoBuzz Website   of direct via het inschrijfformulier. Hier kun je onze kortingscode invoeren (onderaan): “OrganisatieD-OSGEO” waardoor je dit event voor slechts € 67,50 (excl. BTW) kunt bijwonen. Ben je GIN-lid (€ 65,- ex) of student (€ 25,- ex) dan is dat je goedkoopste optie.

Kan ik helpen?

We zoeken nog mensen die willen helpen, geef je op via events@osgeo.nl:

 • sprekers: heb je mooi verhaal rond Open Source en Samenwerking breedste zin?
 • hulp op de dag: wil je onsterfelijk worden als dag(deel) voorzitter? Of affiniteit met zaaltechniek?
 • wil je anderzijds nog helpen, we hebben nog aantal schone taken.