Nieuwjaarsborrel 2015 – De Presentaties

Op de vierde opeenvolgende gezamenlijke nieuwjaarsborrel van OSGeo.nl en OpenStreetMap NL in cafe Dudok te Hilversum waren weer een aantal interessante presentaties. Hieronder ook de links naar de PDF-slides en een zeer fraaie 3D video.

 

 

Jan-Willem van Aalst presenteerde OpenTopo op 1600px/km – Voortgang en Issues. Wat kom je allemaal tegen als je BAG/OSM en Top10NL combineert in toenemend detail.

 

 


 

 

Richard Duivenvoorde introduceerde Mozilla Location Services – Crowdsourcing Location Wifi/GSM Location Data: een mooie open source/open data tegenhanger van de Google Location Service. Zie ook Richard’s verhelderende blog over MLS.

 

 


 

 

Last but not least Frank Steggink liet zijn werk met 3D met BAG en AHN2 zien, inclusief Video van Utrecht in 3D

Hieronder ook de video met Utrecht in 3D met BAG opgewerkt tot LOD1 met AHN2 door Tim van Helsdingen.

 

 


 

2014 was ook een mooi jaar voor OSGeo.nl met mooie events zoals de OpenTopo Workshop (3x), de PostGIS Workshop en natuurlijk de OSGeo.nl Dag 2014 op de Geobuzz. Voorzitter Gert-Jan liet in slotwoord nog even het jaar voorbijkomen. Tevens werden in gezamenlijke dialoog plannen voor 2015 gesmeed: Missing Maps Party op 14 feb 2015, een 3D-Workshop en veel meer. Blijf ons volgen in 2015!