Open Geodata op groot formaat

Architect Rob de Vries van DVUA uit Alkmaar (www.dvua.nl) heeft voor een interieuropdracht op originele wijze gebruik gemaakt van open geodata. De reliëfkaart van Jan-Willem van Aalst is een combinatie van de AHN2, de BAG (gebouwen) en de BRT (terreinvlakken). Deze is online te bekijken via www.map5.nl van Just van den Broecke, zie bijv. deze view

Dit reliëfbeeld was precies wat Rob zocht voor deze interieuropdracht in Alkmaar. De provincie Noord-Holland werd op 1600 pix/km geleverd. Deze kaart werd vervolgens in delen aan de muren bevestigd. Door de gekantelde oriëntatie lijken het werkelijk 3D-prints, of zoals Frank Steggink het uitdrukte: “het cement lijkt van de muren te druipen…”. Kortom, de Caketest is geslaagd.

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl

 (c) Rob de Vries, www.dvua.nl